top of page
Orthodontist Nijmegen

Beugelongemakken

Beugelongemakken

Wanneer je pijn hebt of er iets mis is met de beugel, staan onderstaand enkele voorbeelden van voorkomende problemen en mogelijke oplossingen.
 

Slotje los
Als het slotje helemaal los zit dan kan deze voorzichtig worden verwijderd met een pincet en bewaar het slotje. Als het slotje niet geheel los zit laat het dan rustig zitten op de draad. Bij klachten breng een beetje was of suikervrije kauwgom aan om prikken te voorkomen. Maak in alle gevallen zo snel mogelijk een afspraak om het slotje weer vast te laten zetten.

 

Ringetje los
Als het ringetje om de kies is losgekomen, is het verstandig om tijdelijk de buitenbeugel of de elastieken niet te dragen. Indien het ringetje helemaal los is, bewaar deze dan goed en neem deze mee bij de volgende afspraak. Maak in alle gevallen zo snel mogelijk een afspraak voor reparatie.

 

Spalk gebroken
indien de spalk is gebroken dient zo snel mogelijk een afspraak te worden gemaakt voor het maken van een nieuwe spalkI

 

Elastiekje is los
Bij last kan tijdens werkdagen contact op worden genomen om het elastiekje opnieuw vast te zetten. Indien dit buiten werkdagen gebeurt graag de eerstvolgende werkdag even contact opnemen.

 

Gevoelige of pijnlijke tanden

Als de beugel net is geplaatst of strakker is gezet, dan kan het voorkomen dat de tanden gevoelig zijn. Bij pijnklachten kan eventueel een paracetamol worden genomen. Gewoonlijk zijn tanden na circa drie dagen gewend en verdwijnt de pijn. Bij langere klachten graag contact opnemen voor een afspraak. 

 

Uitneembare beugel kapot
Laat de beugel uit en maak zo snel mogelijk een afspraak voor reparatie of vervanging.

 

Tijdens openingstijden is het raadzaam om bij vragen of klachten direct contact met ons op te nemen. De receptioniste kan u dan adviseren en maakt indien nodig een afspraak om de klacht te verhelpen.

Bel of mail de praktijk tijdens onze openingstijden op 024 – 3 233 585 of via praktijk@teamleenarts.nl 

bottom of page