top of page
Orthodontist Nijmegen

(Vooral voor ouders & volwassenen)

Kosten en Vergoeding

Kosten

De orthodontist kan na het eerste consult een globale inschatting maken van de kosten van de behandeling. Dit hangt van veel factoren af en is voor elke patient anders. Zodra het behandelplan is opgesteld maakt de orthodontist een gespecificeerde begroting van de te verwachten kosten.

De begroting is samengesteld uit vaste tarieven voor de verschillende onderdelen van de behandeling en bestaat uit orthodontische handelingen en materiaalkosten.

 

Elk jaar worden de tarieven voor behandelingen in de mondzorg opnieuw vastgesteld. Ook voor de orthodontie is voor elke afspraak en handeling landelijk vastgesteld welke tarieven hiervoor moeten worden gehanteerd. Hier vind je een link naar de lijst met tarieven van de NZA, die gelden voor 2023.

Vergoeding (door zorgverzekering)

Orthodontie wordt meestal niet vergoed vanuit de basis zorgverzekering. Als je jonger bent dan 18 en je (een deel) van je beugelbehandeling vergoed wil krijgen, zal je daarom een aanvullende verzekering voor orthodontische zorg moeten afsluiten. Voor volwassenen zijn er maar enkele zorgverzekeraars die een beugelbehandeling vergoeden in een aanvullend pakket. 

Het uitzoeken van een aanvullende verzekering kan een hele opgave zijn. Veel zorgverzekeraars hebben meerdere opties voor aanvullende pakketten voor orthodontische zorg. Tussen de zorgverzekeraars zitten verschillen. Zo hanteren meerdere verzekeraars een wachttijd van een jaar na afsluiten van een aanvullend pakket, voordat ze een vergoeding uitkeren voor een beugelbehandeling. 

 

Een wachttijd is een periode waarin wel premie moet worden betaald, maar geen dekking wordt gegeven door de verzekeraar. Die dekking volgt pas na afloop van de wachttijd. Sommige aanbieders hebben een maximumbedrag dat ze vergoeden onafhankelijk van hoelang de behandeling duurt. Andere verzekeraars stellen een jaarlijks maximum in of vergoeden bijvoorbeeld per declaratie een bepaald deel.

 

Door al die verschillen kan het heel lastig zijn om een goed overzicht te krijgen van de mogelijkheden en te beslissen welke zorgverzekeraar het beste pakket aanbiedt, passend bij de behoefte. Om hier een beter overzicht van te krijgen zijn er verschillende websites die dit alles vergelijken. Onder andere kun je kijken op zorgwijzer of vergelijk mondzorg

Facturatie via Netpoint

Onze gehele facturatie en betalingsverkeer hebben wij overgedragen aan Netpoint Factoring. Je ontvangt betalingsverzoeken daarom via Netpoint. Deze keuze hebben we gemaakt, omdat wij liever met onze volle aandacht met jouw beugelbehandeling bezig willen zijn.

Netpoint is een bedrijf dat gespecialiseerd is in het beheren en verwerken van declaraties en betalingen voor zorgpraktijken. Zij hebben contact met je zorgverzekeraar. Ze zullen bij hen de facturen declareren die binnen de voor jou vastgestelde vergoeding voor beugelbehandeling vallen. Is de factuur maar ten dele of niet door Netpoint te declareren bij je zorgverzekeraar, dan zullen ze jou een factuur sturen.

Op de website van Netpoint kun je inloggen om een overzicht te zien van de gedeclareerde en door jou betaalde facturen. Ook is Netpoint bereikbaar per email of telefoon. Heb je vragen over de voor jou vastgestelde vergoeding of hoeveel daarvan is uitgekeerd voor je behandeling, neem dan contact op met je zorgverzekeraar.

Op de facturen zijn de betalingsvoorwaarden van Netpoint van toepassing.

 

Voor meer informatie kun je kijken op netpoint.nl of contact opnemen met Netpoint tijdens werkdagen van 08:30 tot 17:00 via 0416-541509. Voor inhoudelijke vragen over de behandeling, kun je ons bellen tijdens de openingstijden van onze praktijk of contact opnemen met de praktijk. 

bottom of page