voorgevel tekening.JPG

Een plek vol geschiedenis

Sinds februari 2022 is Team Leenarts aan de slag op de van Gentstraat 56. Maar de geschiedenis van het pand gaat veel verder terug.

In 1922 was dit de locatie van een houtbewerkingsfabriek, en in 1933 werd het verbouwd tot de Nijmeegse Radiocentrale door architecten B.J. Meerman en J. van der Pijl in de stijl van de 'Nieuwe Zakelijkheid' .

Vanuit deze locatie werd er vroeger radio gemaakt en via bekabeling over de gevels uitgezonden. In stadswoningen kwamen deze kabels uit in een kastje, waar je vervolgens alleen nog een speaker aan hoefde te koppelen om gebruik te maken van dit destijds moderne medium.

Sinds 1977 doet het pand dienst als praktijkruimte voor een orthodontist. In 1992 heeft er een verbouwing plaatsgevonden met zoveel mogelijk respect voor de oorspronkelijke stijl van de radiocentrale uit 1933.

Een plek vol toekomst

Naast dat Team Leenarts gebruik maakt van de modernste apparatuur, vinden we het ook belangrijk om ons steentje bij te dragen aan een gezamenlijke toekomst. We plaatsten zonnepanelen en gingen van het gas af, waardoor we nu netto energieneutraal zijn.

houtbewerking.JPG